>

תהליך הוצאת אזרחות פורטוגלית

אזרחות פורטוגלית מעניקה יתרונות רבים, בראשם דרכון פורטוגלי המאפשר תנועה חופשית במסגרת מדינות האיחוד האירופי, כניסה ללא הנפקת ויזה לארצות הברית, הזכות לשהייה, מגורים ועבודה בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי והשכלה גבוהה מסובסדת או ללא עלות כלל במאות מוסדות יוקרה באירופה. כל אלה, לצד המצב הביטחוני הנפיץ במדינת ישראל, מביא רבים לבחינת אילן היוחסין המשפחתי ולחיפוש אחר קשר בין דורי למדינות אירופה, שיאפשר את הזכאות לקבלת אזרחות רבת ערך באיחוד האירופי.

בעוד שלאורך שנים הזכות לאזרחות אירופית הייתה שמורה ליוצאי מערב אירופה בפרמטרים נוקשים ומחמירים, בשנת 2015 נחקק בספרד ובפורטוגל חוק האינקוויזיציה המתייחס ליהודים שגורשו בגירוש ספרד ובגירוש פורטוגל, ומאפשר לצאצאיהם להחזיר עטרה ליושנה ולזכות מחדש באזרחותם בתהליך בירוקרטי נוח, וללא צורך בהוכחת זיקה עכשווית למדינה.

תהליך הוצאת אזרחות פורטוגלית- איך זה מתבצע:

החוק שנחקק בשנת 2015 (ובשנת 2017 עבר עדכון המאפשר לכלול גם ילדים בבקשה) מגדיר תנאים לקבלת האזרחות ותהליך בירוקרטי המתבצע בשלבים:

  1. פניה לקהילה היהודית בפורטוגל- בשלב הראשון על מנת לבחון את הזכאות לקבלת דרכון פורטוגלי על המבקש לפנות בכתב לאחת ממספר קהילות יהודיות ענפות הפעילות בערים השונות בפורטוגל, ולשכנע אותם בקשר וזיקה לקהילה. קשר זה יכול להתקיים באמצעות בני משפחה שחיו בעיר בעבר (או בהווה במידת האפשר כמובן), הצגת שם המשפחה ותיאור אילן היוחסין המשפחתי. אישור של הקהילה היהודית יהווה יריית פתיחה ואפשרות להמשיך בתהליך.
  2. הגשת בקשה רשמית לרשויות פורטוגל- הגשת בקשה רשמית ל אזרחות פורטוגלית מתבצעת באמצעות טפסים רשמיים של המדינה, בצירוף תמיכת הקהילה היהודית בעיר הרלוונטית לבקשה, ובהשלמת מספר מסמכים חשובים, בניהם תעודת יושר, תעודת לידה, דרכון ישראלי ומסמכים נוספים. כל המסמכים חייבים לעבור תרגום מקצועי לשפה הפורטוגלית ולעבור אימות וחתימה של נוטריון מוסמך.
  3. קבלת תעודת לידה פורטוגלית- תהליך המתבצע על ידי רשויות מדינת פורטוגל.
  4. הוצאת תעודת זהות פורטוגלית- מתבצע אל מול שגרירות פורטוגל בישראל, בהצגת כל המסמכים הרלוונטיים ולאחר קבלת כל האישורים.
  5. הנפקת דרכון פורטוגלי וזכאות לחברות באיחוד האירופי.
  • שני השלבים האחרונים בתהליך יכולים להתבצע אל מול שגרירות פורטוגל בישראל בהתאם לדרישות הבירוקרטיה ועשויים לארוך מספר חודשים. לקיצור התהליך מומלץ לבצע אל מול משרד עורכי דין מקצועי המטפל בהנפקת אזרחות פורטוגל ומחזיק בקשרים וסמכויות לביצוע ההליך והנפקת התעודות בפורטוגל, באמצעות עורך דין מקומי מיופה כוח.

תהליך הנפקת דרכון פורטוגלי עשוי לארוך מספר שנים בהתנהלות עצמאית (תהליך הטומן בחובו סיכון לסירוב לבקשה ללא הכלים והידע המתאימים) או להתנהל ביעילות ולהסתיים בתקופה בת 18-24 חודשים בליווי והובלה של עורך דין מנוסה ומקצועי. בקשה לאזרחות טומנת בחובה לא מעט עלויות, החל מאגרות, שירותי תרגום וחתימות נוטריון וכלה בטיסות ושהייה לטיפול בבקשה. העברת הטיפול לכדי עורך דין מקצועי ומנוסה עשויה לחסוך לא מעט בזמן ובעלויות כאחד.

 

המידע שימושי? שתפו עם חברים
בדוק זכאותך עכשיו
לקבלת דרכון פורטוגלי
  • שדה זה הינו למטרות אימות וצריך להישאר ללא שינויים.